Hooikoortsverwachting

dinsdag 30 juni 2015

Veel pollen in de lucht
Geldig vanaf 30-06-2015
Een deel van de grassen is uitgebloeid, maar een goed deel zit nog volop in de bloeifase zoals gestreepte witbol en kropaar. Deze grassen blijven de komende tijd stuifmeel produceren en de kans op overlast is tijdens droog weer aanzienlijk. Naast grassen staan ook enkele kruiden in bloei.
Het weerbeeld is zeer ongunstig voor hooikoortpatiënten. De temperatuur stijgt tot tropische waarden en op neerslag hoeven we even niet te rekenen. Misschien dat vanaf donderdagmiddag een aantal regen- en onweersbuien de pollendruk tijdelijk en lokaal kan verlagen.
In de zomer zijn er twee piekmomenten qua pollendruk. De eerste in de middag wanneer planten veel pollen afgeven. Een tweede piek moment ligt rond middernacht als pollen die overdag hoog in de lucht zijn geraakt omlaag komen. Het is dus goed mogelijk dat de klachten in de nacht verergeren.
Tip: was je haar voor je naar bed gaat. Pollen in het haar kunnen 's nachts klachten veroorzaken.

Aanmelden gratis hooikoortsverwachting

Tijdens de periode dat de grassen in bloei staan (verwachting half mei) wordt de actuele hooikoortsverwachting gratis en automatisch naar je toegezonden. Deze gegevens verkrijgen wij in samenwerking met weeronline.nl.

Aanmelden
Hooikoortsverwachting
Hooikoortsverwachting